STIRI

Minifotbalul a fost recunoscut de Ministerul Tineretului si Sportului !

Mesajul presedintelui Ioan Onicas

catre organizatorii Campionatelor de minifotbal din România,

cu ocazia recunoasterii minifotbalului ca ramura sportiva practicata în România

 

 

     ,,În primul rând doresc sa va apreciez pentru toata activitatea dumneavoastra din toti acesti ani, care a avut ca scop, organizarea, promovarea si dezvoltarea minifotbalului din România. Iata ca eforturile noastre comune sunt acum incununate si rasplatite prin acest Ordin, emis de Ministerului Tineretului si Sportului prin care, minifotbalul a fost recunoscut ca ramura sportiva practicata în România!  Suntem constienti si recunoastem faptul capentru atingerea acestui obiectiv, fiecare dintre dumneavoastra a avut un aport important, atât pe plan local, cât si la nivel national. Fiecare a reusit sa sustina, într-o anumita masura, actiunile Federatiei de Minfotbal din România, astfel ca marea familie a minifotbalului a reusit sa creasca de la an la an, pastrand valorile si principiile sale, actiunile sale având un impact deosebit  si un rol important în dezvoltarea sportului de masa pe plan national si international.

     România a cucerit sase titluri europene si iata ca, dupa ce a reusit sa devina prima campioana din Europa la minifotbal, acum se poate mândri si cu faptul ca a devenit prima tara de pe batrânul continent unde, aceasta noua disciplina sportiva, a obtinut recunoasterea. Apreciem faptul ca Ministerul Tineretului si Sportului a acordat atentia cuvenita si ca, prin acest Ordin, a recunoscut progresul si dezvoltarea minifotbalului din România. Aceasta activitate de natura fizica, una din formele de exercitare a sportului, poate deveni un exponent de baza al practicarii sportului de masa, având în vedere cei peste 23.000 de jucatori legitimati care participa regulat în campionatele si competitiile organizate si desfasurate sub egida Federatiei de Minifotbal din România.

     In numele membrilor Comitetului Executiv al FMR, va felicit si va urez mult succes în continuare, în toate activitatile pe care le organizati si pe care le coordonati ! ”